Konopny

Opublikowany Lis 8 2014 - 12:43pm przez admin

Otrzymywany jest on z nasion konopi siewnych. Posiada zielono-brązowe zabarwienie skóry. Jednocześnie charakteryzuje się lekko gorzkim zapachem i smakiem. Po otwarciu przechowywany może być tylko cztery tygodnie, niezależnie od tego czy w lodówce, czy poza nią. Przede wszystkim stosowany jest w przemyśle kosmetycznym jako olejek do ciała i masażu. Szczególnie polecany jest dla skóry tłustej z trądzikiem lub przy zapaleniach skóry. Jednocześnie wzmacnia odporność skóry. Przez to też wykorzystywany zaczął być ostatnio przez medycynę naturalną.

Zostaw wiadomość