Woda różana

Opublikowany Lis 8 2014 - 12:46pm przez admin

Jest to swoisty efekt uboczny produkcji czystego olejku różanego. Dawniej wytwarzana była tylko i wyłącznie w krajach arabskich. Obecnie jest niezwykle rozpowszechniona na terenie całego świata. Posiada ona wiele zastosowań, głównie w kosmetologii, w przemyśle spożywczym i w obrzędach religijnych. Wpływa ona niezwykle tonizująco na skórę. Stosowana jest w perfumach. Już w starożytnym Rzymie stosowana była do kąpieli. Poprawia odżywianie się skóry, jej kolor i ukrwienie. Jednocześnie sprawia, że skóra posiada też bardziej kwiatowy zapach.

Zostaw wiadomość